Šteta na vozilu je skoro dostigla vrednost vozila

Kataloška vrednost vozila starog 4 godine iznosi 1960000 DIN . Cena popravke istog nakon štete je oko 1,2 mil. DIN. Auto je kasko osiguran.

 

Odgovor:

 

Pitanje je prilično uopšteno, s obzirom da nismo imali prilike da vidimo zapisnik o oštećenju vozila, ne znamo nikakve podatke o vozilu, pređenoj kilometraži, nivou opreme. Imajući u vidu predočene podatke probaćemo da budemo što precizniji - na osnovu ovih podataka predmetna šteta će se rešavati kao totalna šteta jer će troškovi popravke uvećani za vrednost ostatka prevazići sadašnju vrednost vozila (1.960.000 dinara kako ste naveli u pitanju). U toj situaciji ostatak vozila se daje na licitaciju na kojoj će se postići određena cena. Vi po toj ceni mozete odabrati da prodate auto licu koje je izlicitiralo ostatak vozila ili da se odlučite da sami prodajete ostatak. Osiguravajuće društvo bi trebalo da Vam isplati ostatak vrednosti (uslovno do 1.960.000 dinara kako ste naveli). Prema tome, sve ukupno trebali bi biti obestećeni za sadašnju vrednost vozila (nakanda osiguravajućeg društva + vrednost ostatka i sve to umanjeno za eventualno učešće u šteti ukoliko ste ga imali i umanjeno za neplaćenu premiju osiguranja ukoliko ste osiguranje plaćali na rate).
 
Opet napominjemo, sve ovo uzmite uslovno što se tiče cifara jer mnogo podataka fali, ali princip obračuna ukoliko u pitanju bude totalna šteta će najverovatnije biti ovakav.

Autor: Nemanja Janković –Director at BISERNA POLISA Ltd. Insurance Brokerage Company.

Zahtev za kasko ponudu - vozila

Kalkulator kasko osiguranja

Kasko osiguranje - voznih parkova

kasko osiguranje voznih parkova

Zahtev za kasko ponudu - čamci

kasko osiguranje brodova čamaca

Podsetnik za istek kasko osiguranja

podsetnik

Vaše iskustvo sa kasko osiguranjem

kasko iskustvo

Pitajte nas u vezi kasko osiguranja

pitajte nas

Izaberite sami najbolju ponudu kasko osiguranja.