Pad drveta na automobil

Kasko osiguranje - od pada drveta ili dela drveta na automobil

pad drveta na automobil

Svedoci smo klimatskih promena zbog kojih se naš način života i navike menjaju kao posledica prilagođavanja novonastalim okolnostima. Ako se samo malo vratite u prošlost setićete se blagih leta, jasno razgraničenih godišnjih doba, prijatnih jeseni i snežnih zima. Prisećamo se priča o olujnim vetrovima i tornadima po Americi. Sada su okolnosti značajno drugačije i svedoci smo olujnih vetrova i "tornada" i u Srbiji. Sve ove promene, reflektovale su se i na industriju osiguranja koja svoje programe prilagođava novim vremenima u kojima posluje.

Nešto što se veoma često dešava, značajno više nego ranijih godina, su situacije u kojima dolazi do pada drveta ili dela drveta na motorno vozilo i prouzrokuje veliku štetu. Industrija osiguranja nasla je resenje za ove probleme vlasnika motornih vozila kroz polise kasko osiguranja vozila kojim se pokriva i rizik "pada ili udara nekog predmeta". Kod velikog broja osiguravajućih društava pokriće ovog rizika spada u osnovne rizike prilikom ugovaranja (što znači da ne možete ugovoriti kasko osiguranje a da pokriće ovog rizika nije uključeno), dok su neka osiguravajuća društva odlučila da ovaj rizik klijent može uključiti, a ne mora, i shodno tome se i menja cena (premija) osiguranja.

Ukoliko imate kasko osigurano vozilo, sa uključenim rizikom "pada ili udara nekog predmeta", svu štetu koja nastane kao posledica pada nekog predmeta koji nije sastavni deo motornog vozila koje je predmet osiguranja, osiguravajuće društvo nadoknađuje. Tako je i pad drveta ili dela drveta pokriven polisom kasko osiguranja. Imajući u vidu da su olujni vetrovi sve češći, ukoliko ugovarate kasko osiguranje obavezno uključite i pokriće ovog rizika, ukoliko već ne spada u osnovne rizike.

Autor: Nemanja Janković –Director at BISERNA POLISA Ltd. Insurance Brokerage Company.

Zahtev za kasko ponudu - vozila

Kalkulator kasko osiguranja

Kasko osiguranje - voznih parkova

kasko osiguranje voznih parkova

Zahtev za kasko ponudu - čamci

kasko osiguranje brodova čamaca

Podsetnik za istek kasko osiguranja

podsetnik

Vaše iskustvo sa kasko osiguranjem

kasko iskustvo

Pitajte nas u vezi kasko osiguranja

pitajte nas

Izaberite sami najbolju ponudu kasko osiguranja.