Da li osiguranje pokriva štetu nastalu na staklu uzrokovanu gradom?

Da li osiguranje pokriva štetu nastalu na staklu uzrokovanu gradom?

 

Odgovor:

 

Štetu koja je nastala gradom (tučom)može biti pokrivena isključivo polisom kasko osiguranja ili polisom delimičnog kasko osiguranja, ako je to ugovoreno.
Šta to znači u vašem slučaju? Pošto kasko osiguranje ili delimično kasko osigiranje spadaju u dobrovoljna osiguranja i ako ga niste ugovorili (napravili kasko polisu) šteta na vašem vozilu neće biti pokrivena. Osiguranje koje vi imate je osiguranje od autoodgovornosti i spada u obavezno osiguranje koje morate imati prilikom registracije vozila. Obavezno osiguranje pokriva štetu koju ste vi napravili drugim učesnicima u saobraćaju ali ne i štetu na vašem vozilu.


Ono što bi vam svakako savetovali kako biste osigurali stakla na vozilu pa i ostale štete koje mogu nastati u saobaćaju je da razmislite o sklapanju ugovora o kasko osiguranju ili delimičnom kasko osiguranju. Treba napomenuti i to da je za ovakva, dobrovoljna osiguranja, karakteristična raznolikost cena i uslova u zavisnosti od osiguravajućih društava koji nude kasko osiguranje. Da biste dobili ponude direktno od više osiguravajućih društava predlažemo vam da popunite zahtev za kasko ponudu i svakako da obratite pažnju da li je u ponudi uključen rizik oštećenja vozila izazvan gradom (tučom).

 

Zahtev za kasko ponudu - vozila

Kalkulator kasko osiguranja

Kasko osiguranje - voznih parkova

kasko osiguranje voznih parkova

Zahtev za kasko ponudu - čamci

kasko osiguranje brodova čamaca

Podsetnik za istek kasko osiguranja

podsetnik

Vaše iskustvo sa kasko osiguranjem

kasko iskustvo

Pitajte nas u vezi kasko osiguranja

pitajte nas

Izaberite sami najbolju ponudu kasko osiguranja.